Indiase & Nepalese keuken

De Indiase en Nepalese keuken omvatten een variatie van regionale keukens in India en Nepal. De verschillende keukens maken gebruik van kruiden groenten en vruchten die lokaal beschikbaar zijn, dit maakt de Indiaas en Nepalees eten zeer divers. De keuken is ook beïnvloed door cultuur en religie.

Vegetarisch eten is zeer normaal in de Indiase gemeenschap. Islamitische invloeden uit de Mongoolse periode en de Perzische invloeden hebben de hedendaagse Indiase keuken gemaakt tot wat het nu is. De Indiase en Nepalese keuken is zich continu aan het ontwikkelen vooral door de interactie met verschillende gemeenschappen.

Historische incidenten zoals de Britse bezetting, handelsrelatie en kolonialisme hebben ook belangrijke voedselsoorten en eetgewoontes naar India gebracht. Bijvoorbeeld aardappelen, chilipepers en broodvruchten zijn naar India geïmporteerd door de Portugezen. The Indiase keuken heeft ook zijn invloed gehad op de Internationale keukens. Indiase Kruiden werden bijvoorbeeld overal ter wereld geruild voor opium en rubber. Het heeft ook een sterke invloed gehad op de zuidoost Aziatische landen en het Caribische gebied.