Nepalees en Indiaas eten bij Surya Restaurant

De Indiase en Nepalese keuken omvatten een variatie van regionale keukens in India en Nepal. De verschillende keukens maken gebruik van kruiden groenten en vruchten die lokaal beschikbaar zijn. Dit maakt de Indiaas en Nepalees eten zeer divers. De keuken is ook beïnvloed door cultuur en religie.

De Indiase en Nepalese keuken omvatten een variatie van regionale keukens in India en Nepal. De verschillende keukens maken gebruik van kruiden, groenten en vruchten die lokaal beschikbaar zijn.

Vegetarisch eten is zeer normaal in de Indiase gemeenschap. Islamitische invloeden uit de Mongoolse periode en de Perzische invloeden hebben de hedendaagse Indiase keuken gemaakt tot wat het nu is. De Indiase en Nepalese keuken is zich continu aan het ontwikkelen vooral door de interactie met verschillende gemeenschappen.

De geheimen van de Nepalese keuken

Eten in Nepal is totaal anders dan de eetcultuur in Europa. De keuken is sterk beïnvloed door de keukens uit omliggende landen als India, Tibet en China. Als Hindoestaat is rundvlees uit den bozen. Er wordt eerder buffelvlees gegeten.

Vlees wordt wegens religieuze en morele overwegingen weinig gegeten. Ook eieren staan eigenlijk niet op het menu. Echter is Nepalees eten wegens de rijke hoeveelheid groenten, kruiden, rijst en fruit zeker voor de vegetariër een feest.

De lekkerste hapjes uit de Indiase keuken proberen

Historische incidenten zoals de Britse bezetting, handelsrelatie en kolonialisme hebben ook belangrijke voedselsoorten en eetgewoontes naar India gebracht. Zo zijn aardappelen, chilipepers en broodvruchten naar India geïmporteerd door de Portugezen.

De Indiase keuken heeft ook zijn invloed gehad op de internationale keukens. Indiase kruiden werden bijvoorbeeld overal ter wereld geruild voor opium en rubber. Het heeft ook een sterke invloed gehad op de zuidoost Aziatische landen en het Caribische gebied.

Geniet van een overheerlijke curry, van smaakvolle tandoori- of masalagerechten of een van de vele andere maaltijden die volledig volgens de Indiase keuken worden bereid.

Nepalees eten naar authentiek recept

Bij ons restaurant beleeft u de eetcultuur van de Nepalese keuken. Alle gerechten worden naar authentiek recept bereid. Wat dacht u van Gurkha vlees of vis, bereid met diverse kruiden, knoflook en koriander? Ook Momo Surya gerechten, met lamsvlees, kip of spinazie voor de vegetariër, is een aanrader. Alle Nepalese gerechten worden met rijst en/of salade geserveerd.

Probeer Dal Bhat, een typisch Nepalees gerecht

Een typisch gerecht uit de Nepalese keuken is Dal Bhat. Dat is een linzenpap die geserveerd wordt met rijst en een groentecurry. Het is een relatief simpel en goedkoop gerecht. Het vult echter zeer goed en smaakt natuurlijk ook geweldig.

U eet het als volgt: de soep giet u over de rijst heen. Dit geheel maakt u vervolgens los, waarna u de rest van de ingrediënten toevoegd met iedere hap die u neemt. Dal Bhat is met vlees of groenten (als vegetarisch gerecht) te bestellen.

Indiaas eten en de Indiase eetcultuur

De Indiase keuken bestaat uit een mengelmoes van diverse regionale keukens per streek. Doordat India verdeeld is in verschillende etnische, religieuze en maatschappelijke groepen kent het land ook een diverse keuken. Wat het Indiaas eten uit deze verschillende keukens gemeen heeft is het vele gebruik van rijst, granen, aardappelsen, groenten, kruiden en specerijen.

Rundvlees en varkensvlees wordt wegens het Hindoeïsme en de Islam niet gegeten. Zo is voor Hindoes de koe een heilig dier en is binnen de Islam varkensvlees onrein. Traditiegetrouw wordt in India, net als in Nepal, met de rechterhand gegeten.

Vegetarisch eten is heel gewoon in de Indiase keuken. De gerechten worden samengesteld met diverse soorten groenten, zoals Bhindi (okra) en Indiase kaas (panier).

Surya Restaurant – in Amsterdam, Utrecht en Hilversum

Surya Restaurant is een restaurant dat authentieke Nepalese en Indiase gerechten serveert. Wij hebben locaties in Amsterdam, Utrecht en Hilversum. Door verse producten van hoge kwaliteit te gebruiken kunt u de geheimen van deze keukens ontdekken, inclusief de lekkerste hapjes en bijgerechten. Indien u specifieke dieetwensen heeft als gevolg van een intolerantie of een allergie, dan houden wij daar graag rekening mee.

  • Brede menukaart met gerechten uit de Indiase en Nepalese keuken
  • Zowel voor vlees- en viseters als vegetariërs
  • Lactose- en glutenvrij eten ook mogelijk
  • Authentieke en traditionele gerechten en hapjes

Ook Indiaas of Nepalees eten? Reserveer nu!

Wilt u graag de Nepalese en Indiase keuken komen proberen bij Surya Restaurant? Plaats dan gelijk uw reservering bij onze locatie in Amsterdam, Utrecht of Hilversum! Reserveren kan via de website of door telefonisch contact op te nemen.

Telefoonnummers

– Amsterdam: 020 6767 985

– Utrecht: 030 2080 809

– Hilversum: 035 6319 420